Recenze Apple MacBook Air 2017

PromoKupon guarantee

Všechny slevy garantujeme. Odměna pro každého, kdo zde najde neplatnou akci!

Koupili jsme na testování MacBook Air 2017, který je primárně určený na cesty a práci. Pokud hledáte notebook na cesty a nevadí vám Apple, tak čtěte dále. MacBook Air 2017 má následující parametry: 

  • 13,3 širokoúhlá lesklá obrazovka s LED podsvícením 
  • Intel Core i5: 1,6GHz dvoujádrový (Turbo Boost až 2,7 GHz) 
  • Paměť: 8 GB 1600MHz paměti LPDDR3 
  • Úložiště: 128GB flashové úložiště
  • Výdrž baterie až 12 hodin, napájecí konektor MagSave2 
  • Grafika: Intel HD Graphics 6000
  • Dva porty USB 3 (až 5 Gb/s); Port Thunderbolt 2 (až 20 Gb/s); Slot pro kartu SDXC; 3,5mm Jack
  • 720p FaceTime HD kamera
  • Bezdrátová rozhraní: Wi‑Fi a Bluetooth 4.0

Výkon a výbava

Nečekejte žádné zázraky. Grafika je Intel HD Graphics 6000 a procesor je dvojjádrový IntelCore i5. Stačí to na office, běh dalšího systému Windows 10, sledování filmů. Na hraní her to prostě není. Ale určitě vás potěší výdrž baterie a je to prostě varianta ideální na cesty. Dlouhá výdrž, lehká konstrukce a zvládne kancelářské programy. 

Co se týče portů tak vám zbydou dva USB 3 s rychlostí až 5 Gb/s, jeden port Thunderbolt 2 s rychlostí až 20 Gb/s, slot pro kartu SDXC a známý jack 3,5mm. Thunderbolt využívám pro připojení k externímu monitoru nebo si můžete pořídit dokovací stanici, díky které získáte jedním Thunderbolt další konektory např. konektory jako HDMI, VGA, další USB a mnoho dalšího. 

Dále máte bezdrátové připojení Wi-Fi a Bluetooth 4.0. Ideální je, když máte ještě iPhone, díky kterému můžete využít další "Apple vychytávky" a využívat výhod propojení dvou zařízení od Apple. 

Podpora aplikací

Zde bych viděl jistý problém. Pokud máte určité aplikace na Windows a přecházíte na macOS, tak se připravte, že o některé aplikace prostě přijdete. Řešení máte tři: najít náhradu, zkusit Windows na virtuálním stroji nebo si nainstalovat pomocí Boot Camp Windows přímo na disk. Pak můžete přepínat mezi dvěma systémy. Je škoda, že značná část programů funguje jen na Windows.

Zhodnocení

Ideální kandidát na vaše cesty. Větší výdrž baterie, kompaktní rozměry a moc se nepřehřívá. Na kancelářskou práci je ideální. V případě, že s ním chcete pracovat více, doporučujeme investovat do výkonnějších modelů. Otázkou také zůstává, zda chcete platit vyšší cenu, která by vás mohla odradit. Pokud chcete investovat méně peněz a nevadí vám již používaný Macbook, tak ho zkuste koupit z druhé ruky.


Vydáno: 31.12.2019